REFLEKTIONSOPGAVER
MUSIK OG ALKOHOL
DISTORTION UDSTILLER DE UNGES FORFALD
‘Københavns gadefestival Distortion, der i disse dage finder sted på Nørrebro, Vesterbro og Refshaleøen, er udtryk for et moralsk forfald og en destruktiv antikultur blandt unge, der drikker hjernen ud, pisser i porten og hærger løs’.
MUSIK ER NOGET, VI DRIKKER
‘Festivalsæsonen er i gang og det er højsæson for øldrikning i det fri. Danskernes druk er så omsiggribende, at vi omtaler det som en naturlig og vigtig del af vores kultur. Ølreklamer har altid sat direkte lighedstegn mellem hygge og øl, så ve den, der ikke kan nyde en pilsner’.
ALKOHOL OG FÆLLESSKAB
FULDSKAB ER IKKE FÆLLESSKAB
Man kan være fælles om at nyde alkohol, men ikke om at være fuld. At være fuld er noget, man er individuelt.
ME TOO PÅ GYMNASIER
FLERE GYMNASIEELEVER OPLEVER UPASSENDE BERØRINGER
Det viser en undersøgelse, som Danske Gymnasieelevers Sammenslutning har lavet i forbindelse med #Metoo-kampagnen.
ALKOHOL PÅ GYMNASIER
UNDERSØGELSE
Unge under 18 må ikke købe alkohol på restauranter eller diskoteker, men ungdomsuddannelser kan lovligt sælge alkohol til denne aldersgruppe. Det skal laves om, mener 53 procent i Region Syddanmark ifølge en ny undersøgelse.
ALKOHOL ER EN NATURLIG DEL AF FÆLLESSKABET
‘Avisen talte fredag med tre gymnasieelever fra Tornbjerg Gymnasium. Ingen af dem går ind for et forbud mod alkohol på ungdomsuddannelser. Det er ikke nødvendigt, mener de’.
SOCIAL PEJLING
OM SOCIAL PEJLING
Vi følger alle mere eller mindre de sociale normer i et samfund, da vi som sociale væsener er knyttet til gruppen. De sociale normer i gruppen fungerer derfor som pejlemærke for vores adfærd.
KAN INSTAGRAM GIVE SMAG FOR SMØGER?
‘Vi stoler lige så meget på vores venindes Instagram-billede som på fakta og officielle anbefalinger. Hvorfor? Fordi vi køber ind i en følelse og livsstil, når vi ’handler’ og opsamler indtryk på sociale medier’.
POPMUSIK TILSKYNDER TIL AT DRIKKE ALKOHOL
Alkohol fylder mere i popmusikken, viser en undersøgelse fra Storbritannien. Knap hver femte popnummer henviser nu til at drikke alkohol.
HVORFOR DRIKKER VI
ER DET MEDIERNES SKYLD; AT DE UNGE DRIKKER?
‘Børnerådet mener, at druk fylder for meget i både reality, mediernes dækning af festivaler – og på P3. Mastiff, TV3 og P3 svarede på kritikken på Folkemødet. TV3-pressechef: »I mine unge dage var det rockmusikken, som fik skylden for, at vi drak. Nu er det reality«.
UNGE PÅ DRUK LEVER I NUET
‘Danske unge drikker løs, bl.a. fordi de kun fokuserer på nuet og er ligeglade med fremtiden. På den måde hænger unges druk sammen med udviklingen af forbrugssamfundet, konkluderer dansk forsker’.
ALKOHOL OG SUNDHED
MASSER AD DRUK OG DÅRLIG MAD
Sundhedsmagasinet har sammen med Gentofte Hospital undersøgt, hvordan en festival-uge påvirker unges krop og mentale tilstand.
FLERE TUSINDE KROPPE BLIVER INFLAMERET PÅ ROSKILDE FESTIVAL I DISSE DAGE
‘På søndag slæber tusindvis af festivalgæster deres lykkeligt udpinte kroppe hjem fra en uge i undtagelsestilstand. En uge hvor fornuft og mådehold er blevet efterladt ved indgangene, lange nætter hurtigt bliver til lyse morgener, og alle sejl er sat for at opnå den vildeste, sjoveste, mest spontane og livsbekræftende fest’.
MISBRUG
FLERE UNGE BEHANDLES FOR MISBRUG
Over dobbelt så mange unge behandles for misbrug nu end for ti år siden. Det er særligt misbrug af hash, som de behandles for.
UNGE BLIVER LETTERE AFHÆNGIGE AF STOFFER
Teenagehjerner er mere påvirkelige end voksnes hjerner. Det betyder, at teenagere har langt lettere ved at blive afhængige af rusmidler end voksne.
DEFINITION AF MISBRUG
Misbrug kan bredt defineres som adfærd, der er kendetegnet ved et brugsmønster af rusmiddel eller lægemiddel, som medfører fysisk, psykisk eller social skade.
ALKOHOL I NATTELIVET
MARKEDSFØRINGEN AF ALKOHOL I NATTELIVET
Det handler om at sælge store mængder af spiritus på kort tid og få gæsterne til at drikke hurtigt og købe igen.. Stofbladet nr. 24.
RESPEKT FOR ANDRES NORMER
TURIST I EVENYRLAND
Danske turister opfører sig, som det passer dem – men turister skal opføre sig dansk.
Reflektionsopgaver
Presseklip, artikler og undersøgelser som inspiration for skriftlige opgaver samt SRO og SRP.